Skip to main content

Požehnání Viléma Krejčího

By 17. 2. 201920 února, 2019fotky

Na našich nedělních setkáních bývá málokdy (jak se říká) „ticho jako v kostele“. Dětský smích, pláč, občas vylitá sklenička i šepot, který je slyšet až do prvních řad, jsou už přirozenou součástí našeho společenství.

My každé z našich dětí vnímáme jako dar od Boha a vzácné Boží stvoření. Zároveň si uvědomujeme, že s každým narozeným dítětem přichází také velká zodpovědnost. Našim dětem chceme od útlého věku ukazovat na Boha, učit je o tom, jaký je, dávat jim pevné zázemí a zároveň jim poskytovat dostatek svobody k jejich vlastní životní cestě a otázkám, které jistě přijdou.

Zároveň si jako rodiče dobře uvědomujeme, že naše lidské síly i moudrost jsou omezené, a že je prakticky nemožné zvládnout a ustát všechny rodičovské výzvy, starosti i tlaky, které život přináší. I proto se za naše děti pravidelně modlíme už od nejútlejšího věku uprostřed našich rodin, ale také za naše děti navzájem.

Právě dnes v neděli jsme měli úžasnu příležitost za jeden takový nedávno narozený Boží dárek společně děkovat, modlit se za něj a prosit za Boží ochranu i požehnaní pro něj i celou jeho rodinu.

Jak to na bohoslužbě vypadalo si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Kázání na téma prostá – dětská – víra, které měl Pepa Horský, si můžete poslechnout zde.

Discover more from Na Cestě | Společenství Církve bratrské Brno

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading