Skip to main content

Velký pátek – 2018 – fotky

By 31. 3. 2018fotky

Velikonoce – volno a prázdniny, nebo nejdůležitější křesťanské svátky?

Před letošními Velikonocemi zveřejnil Český Rozhlas průzkum, který prováděl napříč českou společností. V průzkumu se zjistilo, že stále více Čechů vnímá Velikonoce jen jako volno a prázdniny (odpověděla tak bezmála polovina dotázaných). Množství těch, kteří vnímají Velikonoce jako svátek – navíc spojený s křesťanstvím pomalu ale jistě ubývá.

Navzdory tomuto trendu v naší společnosti jsme se společně sešli a připomínali si události Velkého pátku, které před asi 2000 lety pohnuly světem. Jako křesťané věříme, že Velikonoce jsou těmi nejdůležitějšími událostmi k připomínání – ani Vánoce neobstojí – i když spolu s Velikonocemi velmi úzce souvisí.

Na večerní bohoslužbě jsme skrze společné chvály, čtení z Bible a kázání Pepy Horského znovu prožili hloubku všech velikonočních událostí, které se završily v Ježíšově ukřižování. Bez něho celé křesťanství nedává smysl. Věříme, že na sebe tenkrát Ježíš vzal všechna naše provinění a překonal propast, která byla mezi námi a Bohem. Věříme, že nás Bůh zve do osobního vztahu a má upřímný zájem o náš život.

V galerii níže od Davida se můžete podívat, jak to na naši Velkopáteční bohoslužbě vypadalo.

Přijměte také pozvání na nedělní bohoslužbu, která začne v 10:00 v Otevřené zahradě. Budeme si připomínat další z mezníků světových dějin – Ježíšovo zmrtvýchvstání.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..