Skip to main content

Vánoční sbírka 2019

By 29. 11. 20198 prosince, 2019informace

Vánoční sbírka | Nepál

Letos bychom rádi navázali na tradici, která se již několik let drží v Majáku. Je to pravidelná Vánoční sbírka. Její vítěžek putuje na vybraný projekt, který pomáhá lidem, kteří jsou na tom mnohem hůře než my.

Letos jsme se rozhodli připojit ke sbírce na dětský domov v Nepálu, který již 10 let zastřešují svou podporou a službou manželé Krištofovi z Olomouce – jsou součástí našeho partnerského společenství – Metro Olomouc. Do Nepálu Krištofovi také jezdí a dětský domov, kterým prošlo už více než 50 dětí, tak podporují nejen financemi.

V současnosti se s ohledem na mnoho různých okolností rozjíždí nový projekt. Jedná se o tzv. návazné a chráněného bydlení v Indii. Bude určené pro děti, které v domově vyrostou, aby se měli kam přestěhovat až budou na domov moc staré. Celý projekt bude koncipovaný jako komunitní bydlení a zároveň byznys. Měli by se tam chovat ryby a včely, pěstovat plodiny na obživu a prodej. Projekt by do budoucna měl být samofinancovatelný. V tuto schvíli je třeba mu pomoc do začátku.

Vítěžek sbírky bude věnován na podporu právě tohoto nového projektu v Indii.

Bližší prezentace projektu není na webu v současnosti možná. Nicméně během našich adventních bohoslužeb řekneme a ukážeme více – fotky a rozhor s Mirkem Krištofem.

Pokud byste projekt chtěli podpořit, tak můžete svůj příspěvek poslat na účet našeho společenství 2600208322 / 2010, který je vedený u Fio banky s variabilním symbolem 200222. Pokud budete chtít vystavit potvrzení o daru, abyste si mohli tento dar uplatnit při Vašem daňovém přiznání, tak to poznamenejte do zprávy pro příjemce, případně se stavte na naše bohoslužby a domluvíme se osobně.

Darovací kartu si můžete stáhnout zde.

Discover more from Na Cestě | Společenství Církve bratrské Brno

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading