Skip to main content

Misionáři

By 4. 11. 20185 listopadu, 2018kázání

Téma: Misionáři, identita křesťana

Kázající: Petr Uhřík

Čtení: Marek 11:12-25

Když vyšli druhého dne z Betanie, dostal hlad. Spatřil z dálky fíkovník, který měl listí, a šel se podívat, zda na něm něco nalezne. Když k němu přišel, nenalezl nic než listí, neboť nebyl čas fíků. I řekl mu: „Ať z tebe již na věky nikdo nejí ovoce!“ Učedníci to slyšeli. Přišli do Jeruzaléma.

Když vešel do chrámu, začal vyhánět prodavače a kupující v nádvoří, zpřevracel stoly směnárníků a stánky prodavačů holubů; nedovoloval ani to, aby někdo s čímkoliv procházel nádvořím. A učil je: „Což není psáno: ‚Můj dům bude zván domem modlitby pro všechny národy‘? Vy však jste z něho udělali doupě lupičů.“ Velekněží a zákoníci to uslyšeli a hledali, jak by ho zahubili; báli se ho totiž, protože všechen lid byl nadšen jeho učením. A když nastal večer, vyšel Ježíš s učedníky z města.

Ráno, když šli kolem, uviděl ten fíkovník uschlý od kořenů. Petr se rozpomenul a řekl: „Mistře, pohleď, fíkovník, který jsi proklel, uschl.“ Ježíš jim odpověděl: „Mějte víru v Boha! Amen, pravím vám, že kdo řekne této hoře: ‚Zdvihni se a vrhni se do moře‘ – a nebude pochybovat, ale bude věřit, že se stane, co říká, bude to mít. Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít. A kdykoli povstáváte k modlitbě, odpouštějte, co proti druhým máte, aby i váš Otec, který je v nebesích, vám odpustil vaše přestoupení.“

Nahrávka:

Ke stažení zde

Předpoklady pro to být misionář:

  1. Lidé musí slyšet o Ježíši
  2. Lidé musí slyšet o Ježíši tak, aby to pochopili (relevantně)
  3. Lidé musí být přijati křesťanskou komunitou

Otázky:

  1. Chápeš církev jako nástroj misie nebo bys raději chtěl/a aby to bylo místo, kde se můžeš “v bezpečí” setkávat s křesťany?
  2. Je pro tebe misie to co děláš nebo to, kým jako křesťan jsi?
  3. Máš nevěřící přátele, kterým říkáš o Ježíši a za které se modlíš?

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..