Skip to main content

Jarní víkend 2017

By 25. 5. 2017fotky

Druhý květnový víkend jsme společně strávili na skautské základně nedaleko Brna – Kaprálův Mlýn. Minulý rok jsme tu byli spolu poprvé a místo samotné se nám natolik zalíbilo, že jsme se letos vrátili. Hlavním tématem našeho víkendu byla „zdravá církev“.

Mluvili jsme o tom, co ji definuje, jak je možné ji poznat a hlavně, jak se jí stát. Mottem Majáku, jehož jsme součástí, je totiž: „Zdravá církev, která zakládá další sbory“. Václav Kadlec v této souvislosti představil během sobotního semináře desatero znaků Zdravé Církve. Mluvili jsme o nich pak ve skupinách a hodnotili jsme s jejich pomocí i naše společenství Na Cestě. V následujícím období se k nim pak chceme postupně v kázáních, na jednání staršovstva a v dalších programech, které nás na podzim čekají, vracet.

Při nedělní bohoslužbě, kde nás Milan Kramoliš v kázání vyzval k činům, které budou ke společnému užitku, byli také přijati za členy sboru Honza Panovský a Vašek Chochola.

Kromě těchto oficiálních částí programu, jsme měli možnost si spolu povídat, odpočívat a užívat si krásného okolí Kaprálova Mlýna :-).

V galerii níže se můžete podívat, jak jsme celý víkend prožili. 

 

 

 

Next Post

Discover more from Na Cestě | Společenství Církve bratrské Brno

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading