Skip to main content

zahradní slavnost

By 10. 6. 201317 února, 2016fotky
zahradní slavnost

Na druhou červnovou neděli jsme pro děti připravily zahradní slavnost. Nebo spíše námořní slavnost. Celý týden to vypadalo, že plavit se budeme nejen jako, ale doopravdy a to v bahně a dešti. Ovšem v neděli ráno jsme místo pláštěnek hledali kloboučky a opalovací krémy.

Děti přišly připravené v pruhovaných tričkách a během pár chvil se z nich díky jejich (i naší) fantazii stali námořníci plující po širém moři s nadějí, že snad někde v dáli na ně čeká poklad.

Ovšem nejdříve museli ukázat svoji zdatnost, hbitost, chytrost i důvtip. To všechno se jim podařilo při prolézaní kruhem na čas, házení záchranného kruhu tonoucímu, probíhání mezi vlnkami, vylévání vody z vraku lodi a přemýšlení nad otázkami u „mořského kvízu“.

Při aktivitách se námořníci rozdělii na dvě družstva – chlapecké a dívčí. Kluci běhali, skákali a vítězili jako o život, holky s nadhledem a grácií jim vlastní klukům vítězství s radostí přenechávaly.

Nakonec se obě družstva spojila a to když společnými silami vyrazila hledat poklad ukrytý kdesi v zahradě. Díky staršímu a zkušenému kapitánovi byl poklad objeven a jaká byla radost, když na každého námořníka čekal jeho vlastní balíček.

Protože sluníčko nepřestávalo pálit a sil ubývalo, program pokračoval občerstvením a nakonec i pouštěním korkových plachetnic po vodě, ze kterých se sice při prudkém sjezdu vodopádem stávaly ponorky, ale to některým vůbec nevadilo a tak svoji loďku pouštěli stále znovu a znovu, ještě dávno po tom, co už i dospělí dopovídali u kávy, dokud nenastal čas odejít domů.

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

poklad

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

zahradní slavnost

sladká odměna

něco k snědku

Discover more from Na Cestě | Společenství Církve bratrské Brno

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading